
Nu har även jag provat på att laga franska macaroner. Har läst på många kakbloggar att dom är svåra att laga och när man väl lyckas med dom, så ska man vara nöjd. Igår fixade jag det enligt Leilas recept på www.recept.nu. Tyvärr gick det HELT åt skogen, dom blev mer och se ut som maränger än macarons....ni ser slutresultatet på bilden längst ner. Idag tog jag nya tag och hittade ett annat recept på Hello Sugars blogg. Ni kan gissa att jag var på helspänn! Jag måste säga att detta recept kommer jag att använda i framtiden. Efter att jag hade lagt in macaronsen i ugnen, så började dom stiga och fick även "fötter", ett tecken på att allt är som det ska vara. :) Till nästa gång ska jag laga dom lite mindre och det går att laga dessa i olika smak och olika färger, så det här ska fixas flera gånger. :) Och ett stort tack till pappa som fotade så fina bilder. :)
Nice! Alla skriver om macarons och dom bjuds överallt. Smakade på såna på mässan jag var på för ett par veckor sen, mycket intressant. Men vad är det egentligen frågan om?! Är det maräng liknande eller ?
SvaraRaderaHärligt att du kommit igång med studierna och bakandet. Synd att det inte blev att ses i helgen, men nästa gång. Sköt om er och vi måst försöka höras =)
kramar
De flesta macarons innehåller följande: äggvitor
SvaraRaderasocker, fint malen mandel, florsocker och lite vatten. Mandelsmaken känner man ganska starkt och meningen är att dom ska vara krispiga på utsidan och sega inuti. Så lite marängstyle över det hela...
Det var synd att vi inte hann ses, men vi tar det nästa gång istället! Ha det så bra! Kram!